petak, 25. rujna 2009.

Skriške


Pripremite:

4 veća kvalitetna, lička krumpira
žlicu svinjske masti
1 glavica luka sitno narezana
1 mala žlica brašna
1 mala žlica crvene paprike
sol
papar
usitnjen peršin


Na masti zažutite luk, dodajte brašno, promiješajte, maknite s vatre dodajte papriku i promiješajte da se dobije lagana zaprška.




Krupno narezane krumpire dodajte u posudu, promiješajte da se svi krumpiri oblože, popaprite svježe mljevenim paprom i vratite na vatru.



Miješajte nekoliko minuta pa dodajte oko 7 dl vode lagano dolijevajući.




Ostavite juhu da kuha na laganoj vatri oko pola sata, dok krumpir ne počne otpuštati škrob. Pospite isitnjenim peršinom. Za ovu jednostavnu, ali jako ukusnu juhu od presudne je važnosti kvaliteta sastojaka. Pravi brašnasti lički "kumpjeri" i fina svinjska mast daju joj snagu i krepkost.





Nema komentara :

Objavi komentar