srijeda, 5. kolovoza 2009.

Brudet od hobotnice


Jeka za V-magazin
Pripremite:

hobotnicu
maslinovo ulje
2 veće glavice luka
2 rajčice
4 režnja češnjaka
crno vino
10ak maslina
papar
sol
ružmarin
peršin
palentu


U veću posudu debljeg dna stavite očišćenu, otopljenu hobotnicu. Čvrsto poklopite i stavite na srednju vatru. Nemojte dolijevati vodu.
Pustite da kuha oko pola sata u vlastitom soku. Odrežite komadić kraka pri glavi, probajte je li dovoljno mekano. Sačuvajte sok od kuhanja.




Narežite meso hobotnice na ne prevelike komade. Na maslinovom ulju pirjajte dvije veće glavice luka sitno narezane, dvije veće oguljene i od sjemenki očišćene rajčice, krupno narezana 4 režnja češnjaka.

Kad se sve malo sjedini dodajte hobotnicu. Pirjajte na laganoj vatri podlijevajući dobrim crnim vinom i sokom u kojem se hobotnica kuhala. Ako je potrebno, dosolite. Pred kraj dodajte 10tak crnih maslina, svježe mljevenog papra, malo ružmarina i peršina.
Poslužite s palentom.

1 komentar :