nedjelja, 25. srpnja 2010.

Šarlota s višnjama




Pripremite:

za kremu:

2 vrećice želatine
400ml vrhnja za šlag
100g gorke čokolade
500g bobičastog voća (u našem slučaju višnje)
150ml čvrstog jogurta
malo šećera
piškote - količina ovisi o veličini posude.


Pripremljeni kalup namažite uljem pa ga obložite prozirnom kuhinjskom folijom. Piškotama ga obložite.

Namočite 2 vrećice želatine prema uputi na vrećici. Istucite 400ml vrhnja za šlag, a 100g gorke čokolade narežite na komadiće.
500g bobičastog voća (višnje,borovnice,maline,kupine,...) pošećerite i pustite da se malo ocijedi. Ugrijte jednu čašicu čvrstog jogurta (oko 150ml) i u njemu otopite želatinu.

Na dno pripremljenog kalupa stavite sloj voća. Pomiješajte šlag,voće i malo ohlađen jogurt sa želatinom, dodajte čokoladu i lagano miješajte. Ako volite slađe pošećerite kremu. Ulijte kremu u kalup s piškotama i stavite na 10tak minuta u hladnjak.



Kad se krema počne stvrdnjavati poredajte po vrhu piškote - ta strana će doći na dno kada šarlotu okrenete na tanjur.



Ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Da biste lakše šarlotu okrenuli na tanjur za posluživanje, kratko nadnesite kalup nad kipuću vodu.


Po želji ukrasite čokoladnom glazurom, šlagom, voćem...






Nema komentara :

Objavi komentar