subota, 18. srpnja 2009.

Rižoto od tikvica




Pripremite:

200g svijetle tikve
1 manju tikvicu
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 rog papriku
maslinovo ulje
150g slanine
2 šalice riže
sol
papar
cherry rajčice
bosiljak



Na maslinovom ulju prepecite usitnjenu suhu slaninu. Dodajte glavicu usitnjenog luka, dva režnja češnjaka i malo pirjajte. Naribajte oko 200g svijetle tikve, a jednu malu tikvicu i rog papriku operite i narežite na kockice. Sve kratko pirjajte.



Rižu kratko prepecite na maslinovom ulju, posolite i prelijte s 4 šalice vode. Kuhajte na laganoj vatri i dok je još al dente dodajte rižu u umak od povrća. Oprezno miješajte.
Poslužite s rajčicom i bosiljkom.









Nema komentara :

Objavi komentar