petak, 17. srpnja 2009.

Punjeni cvjetovi tikvica


Jeka za V-magazin


Pripremite:

12 muških cvjetova tikvice
12 mini mozzarela sireva ili 6 većih
6 ploški pršuta
2 rajčice
nekoliko strukova vlasca
6 žlica parmezana
1 dl maslinovog ulja
dvije žlice narezanog bosiljka/kadulje/začinskog bilja koje volite
papar
sol


Cvjetovima odstraniti peteljke i listiće uz stapku. U svaki cvijet staviti jednu kuglicu mozzarele ili pola veće, malo bosiljka i polovicu ploške pršuta smotane u mali paketić. Cvijet stisnuti pri vrhu i zavezati vlascem.


Ako nemate vlasca, dovoljno je malo zakrenuti latice.Na dno vatrostalne plitke posude ili pleha koji ste namazali maslinovim uljem po želji složite i rajčice narezane na tanke kolutove, lagano ih posolite pa složite cvjetove.


Pecite 20 minuta na 180 C, a pet minuta prije kraja pečenja pospite jelo parmezanom. Poslužite samo uz ciabattu ili tjesteninu.

Uz ovo jelo odlično će goditi rashlađen traminac ili graševina.


3 komentara :

  1. Kako divno sputani, zarobljeni cvjetovi.
    Napaljujuće.... :))

    Jest- mozzarella s malo bosiljka (po želji pršut) su prava kombinacija, a ne gorgonfrikinzola.... lol
    if u know why I said it.. ;)

    DD

    OdgovoriIzbriši
  2. ovom gore je sve napaljujuće :)

    pozdrav,
    s

    OdgovoriIzbriši
  3. s,
    super ti je komentar...

    Mozda drugi put bude i nesto vezano uz jela! ;)

    pozz.

    es

    OdgovoriIzbriši