Jeka za V-magazin
12 muških cvjetova tikvice
12 mini mozzarela sireva ili 6 većih
6 ploški pršuta
2 rajčice
nekoliko strukova vlasca
6 žlica parmezana
1 dl maslinovog ulja
dvije žlice narezanog bosiljka/kadulje/začinskog bilja koje volite
papar
sol
Cvjetovima odstraniti peteljke i listiće uz stapku. U svaki cvijet staviti jednu kuglicu mozzarele ili pola veće, malo bosiljka i polovicu ploške pršuta smotane u mali paketić. Cvijet stisnuti pri vrhu i zavezati vlascem.
Ako nemate vlasca, dovoljno je malo zakrenuti latice.Na dno vatrostalne plitke posude ili pleha koji ste namazali maslinovim uljem po želji složite i rajčice narezane na tanke kolutove, lagano ih posolite pa složite cvjetove.
Pecite 20 minuta na 180 C, a pet minuta prije kraja pečenja pospite jelo parmezanom. Poslužite samo uz ciabattu ili tjesteninu.
Uz ovo jelo odlično će goditi rashlađen traminac ili graševina.
Kako divno sputani, zarobljeni cvjetovi.
OdgovoriIzbrišiNapaljujuće.... :))
Jest- mozzarella s malo bosiljka (po želji pršut) su prava kombinacija, a ne gorgonfrikinzola.... lol
if u know why I said it.. ;)
DD
ovom gore je sve napaljujuće :)
OdgovoriIzbrišipozdrav,
s
s,
OdgovoriIzbrišisuper ti je komentar...
Mozda drugi put bude i nesto vezano uz jela! ;)
pozz.
es