ponedjeljak, 13. srpnja 2009.

Kolač od bresaka










Tijesto:

4 žumanjka istući s 5 žlica šećera i 1 vanili šećerom. Od 4 bjelanjka istući snijeg. Rastopite 125g maslaca, ohladite, ali neka ostane tekuć. Pomiješajte 2 žlice bijelog i 4 žlice sitnog kukuruznog brašna i jedan prašak za pecivo. U žumanjke umiješajte brašno, bjelanjke, rastopljeni maslac i 1dl mlijeka.


Nadjev:

6 većih bresaka narežite na kriške i pospite jednom vrećicom bourbon vanilije pa stavite na tijesto. Voće će dijelom utonuti u tijesto, ali će dio ostati vani. Pecite u okruglom kalupu pomičnih stranica oko 40tak minuta - prvih 20 minuta na 180 stupnjeva, a onda pokrijte kolač pek papirom i dopecite na 160 stupnjeva. Kolač je ukusan mlak, ali i hladan. Pospite ga vanil šećerom u prahu.



1 komentar :

  1. Ok, ovo DJ Tiesto na fotki plijeni....
    Bit će probano... :))

    DD

    OdgovoriIzbriši