Biskvit:
3 jaja
60g šećera
60g oštrog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
20g kakaa
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno s praškom za pecivo i kakao te sve dobro promiješajte. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, a zatim ga kuhačom lagano umiješajte u smjesu od jaja i izlijte u kalup za torte (ø24 cm).
Pecite oko 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C. Biskvit ostavite da se potpuno ohladi, maknite dno kalupa za torte, a obruč stavite na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu. Biskvit dobro natopite rumom.
Pecite oko 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C. Biskvit ostavite da se potpuno ohladi, maknite dno kalupa za torte, a obruč stavite na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu. Biskvit dobro natopite rumom.
Krema:
2 vrećice želatine
10 žlica vode
500ml vrhnja za šlag
1 čvrsti jogurt (može i jogurt od stracciatelle)
4 žlice šećera
2 vanil šećera
200g grubo naribane tamne čokolade
Za kremu natopite želatinu s 10 žlica vode. Ostavite da nabubri i za to vrijeme istucite vrhnje sa vanil šećerom i šećerom. Želatinu otopite na laganoj vatri i umiješajte je u jogurt.
(Ako imate jogurt od stracciatelle, umiješajte samo 100 grama grubo ribane čokolade, a ako imate onaj od vanilije ili obični jogurt, umiješajte 200 g grubo ribane ili narezane čokolade i sve lagano promiješajte.)
Smjesu izlijte na biskvit oko kojeg ste stavili obruč i ostavite da se stisne preko noći u kalupu, a može i 4 do 5 sati u hladnjaku.
(Ako imate jogurt od stracciatelle, umiješajte samo 100 grama grubo ribane čokolade, a ako imate onaj od vanilije ili obični jogurt, umiješajte 200 g grubo ribane ili narezane čokolade i sve lagano promiješajte.)
Smjesu izlijte na biskvit oko kojeg ste stavili obruč i ostavite da se stisne preko noći u kalupu, a može i 4 do 5 sati u hladnjaku.
Glazura:
3 žlice šećera rastopite u 4 žlice mlijeka, rastopite u tome 100 g dobre čokolade, dodajte maslaca kao kutija šibica. Miješajte da se izjednači i miješajući ohladite.
Glazuru možete preliti preko torte, nanijeti u formi mreže ili našarati.
Ne smijem gledati ovaj vaš blog.
OdgovoriIzbrišiUdebljat ću se ako budem sve ovo radila
Maslina
ajme kako dobro izgleda! mogu zamislit kako je ukusno :)
OdgovoriIzbrišikonacno sam nasla recept, svida sam ga trazila i prijateljica mi je poslala sa vase stranice! hvala vam puno!
OdgovoriIzbrišizanima me koja kolićina jogurta ide jedna čašica ili ???
OdgovoriIzbrišiDa, jedan čvrsti jogurt - obična čašica. Možete upotrijebiti i jogurt od stracciatelle.:)
Izbriši(Maja)