Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Jako volim patlidžane i iako ih najradije ispečem narezane na šnite i zatim jedem same ili u salatama, ponekad pripremim i ovakve polpete. Sjemenke, orašaste plodove, brašno, ali i začine možete birati prema vlastitom ukusu. Ja ne volim pretjerivati sa začinima jer volim da se osjeti patlidžan i da ga ništa ne prekriva previše. Možete dodati samo sol i papar, ali ako želite, upotrijebite kurkumu, garam masalu ili neki drugi začin koji volite.
2 veća patlidžana
maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni papar
1 žlicu mljevenog sezama
2 žlice heljdinog brašna
2 žlice mljevenih badema
začine po želji
Patlidžane prepolovite i nožem zarežite rešetku. Premažite maslinovim uljem, posolite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C dok ne omekšaju, oko 40 minuta. Ohladite.
Meso patlidžana izdubite i usitnite štapnim mikserom pa pomiješajte sa suhim sastojcima. Nemojte dodavati puno brašna i sjemenki, već onoliko koliko je potrebno da se formiraju polpete.
Pecite na tepsiji obloženoj papirom za pečenje ili na tavi premazanoj s malo ulja.
Poslužite kao prilog uz meso, ali možete i u nekom sendviču, s BBQ zero umakom.
Nema komentara :
Objavi komentar