utorak, 18. rujna 2018.

Polpete od patlidžana


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Jako volim patlidžane i iako ih najradije ispečem narezane na šnite i zatim jedem same ili u salatama, ponekad pripremim i ovakve polpete. Sjemenke, orašaste plodove, brašno, ali i začine možete birati prema vlastitom ukusu. Ja ne volim pretjerivati sa začinima jer volim da se osjeti patlidžan i da ga ništa ne prekriva previše. Možete dodati samo sol i papar, ali ako želite, upotrijebite kurkumu, garam masalu ili neki drugi začin koji volite.

Pripremite:

2 veća patlidžana
maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni papar
1 žlicu mljevenog sezama
2 žlice heljdinog brašna
2 žlice mljevenih badema
začine po želji


Patlidžane prepolovite i nožem zarežite rešetku. Premažite maslinovim uljem, posolite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C dok ne omekšaju, oko 40 minuta. Ohladite.


Meso patlidžana izdubite i usitnite štapnim mikserom pa pomiješajte sa suhim sastojcima. Nemojte dodavati puno brašna i sjemenki, već onoliko koliko je potrebno da se formiraju polpete. 

Pecite na tepsiji obloženoj papirom za pečenje ili na tavi premazanoj s malo ulja.


Poslužite kao prilog uz meso, ali možete i u nekom sendviču, s BBQ zero umakom.


Nema komentara :

Objavi komentar