Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Da, sa sladoledom. Znam, neki će vjerojatno preokrenuti očima. No, čak i oni koji treniraju i paze na prehranu ponekad jedu sladoled. Ako ga želite zaobići, možete poslužiti posipanke s malo tučenog slatkog vrhnja, s grčkim jogurtom ili bez ikakvog dodatka.
Klasične posipanke, crisp ili crumble se inače rade od mješavine brašna, šećera i maslaca, no ja radim neke svoje varijante, ovisno o raspoloženju i namirnicama koje imam na raspolaganju. Ova je kombinacija bezglutenska jer sam upotrijebila zobene bez glutena, sjemenke, bademe i heljdino brašno.
Pripremite, za 6-8 osoba:
15ak šljiva
6 vinogradarskih bresaka
2 jabuke
cimet
vaniliju
malo ruma
za posip:
150g sitnih zobenih pahuljica
50g mljevenih sjemenki (lan, konoplja, sezam)
50g heljdinog brašna
50g badema u listićima
prstohvat praška za pecivo
žličicu cimeta ili začina po želji (kardamom, klinčić, zvjezdasti anis i sl.)
3-4 žlice kokosova šećera
5-6 žlica kokosova ulja
Očistite voće, narežite na približno jednako velike komade. Posipajte cimetom i vanilijom, dodajte rum. Istrsite u tepsiju na papir za pečenje. Pecite 20ak minuta na 180C, dok voće malo ne omekša.
Kad vidite da je mekše i da je pustilo dosta soka po njemu rasporedite posip. Pecite dok ne pozlati. Poslužite toplo uz sladoled.
Nema komentara :
Objavi komentar