Pripremite:
3 srednje velika krastavca (oko 600g)
1 glavicu luka
nariban korijen jedne srednje velike mrkve
2 rajčice
2 režnja češnjaka
list peršina
sol
papar
listići čubra
2 velike šalice zobenih pahuljica
1 jaje
Ako
imate krastavce iz ekološkog uzgoja nemojte ih guliti. Prerežite na
pola, žlicom odstranite sjemenke i narežite na male kockice. Malo
posolite
i ostavite da stoji.
Usitnite luk, naribajte mrkvu, usitnite češnjak, rajčici odstranite sjemenke pa narežite sitno.
Zagrijte
maslinovo ulje pa pirjajte povrće nekoliko minuta, dodajte krastavce
kojima ste ocijedili tekućinu. Pirjajte oko 20 minuta da povrće omekša.
Probajte treba li dosoliti, popaprite pa dodajte list peršina, čubar
ili timijan ili neki drugi začin. U vruće povrće dodajte zobene
pahuljice, promiješajte i poklopite da stoji oko pola sata da pahuljice
upiju sokove povrća i nabubre.
Istucite jaje pa dodajte u ohlađenu smjesu. Ako je smjesa rijetka dodajte nekoliko žlica mljevenih zobenih pahuljica (ili mrvica ako vam ne smeta gluten).
Formirajte
polpete, poslažite na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, namazanim maslinovim uljem i pecite oko pola sata na 180stupnjeva. Polpete možete peći
i na tavi. U tom slučaju ih prije pečenja malo pobrašnite.
Nema komentara :
Objavi komentar