subota, 18. kolovoza 2018.

Krastavci na šnicl




Pripremite:

3 srednje velika krastavca (oko 600g)
1 glavicu luka
nariban korijen jedne srednje velike mrkve
2 rajčice
2 režnja češnjaka
list peršina
sol
papar
listići čubra
2 velike šalice zobenih pahuljica
1 jaje


Ako imate krastavce iz ekološkog uzgoja nemojte ih guliti. Prerežite na pola, žlicom odstranite sjemenke i narežite na male kockice. Malo posolite i ostavite da stoji.
Usitnite luk, naribajte mrkvu, usitnite češnjak, rajčici odstranite sjemenke pa narežite sitno.
Zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte povrće nekoliko minuta, dodajte krastavce kojima ste ocijedili tekućinu. Pirjajte oko 20 minuta da povrće omekša. Probajte treba li dosoliti, popaprite pa dodajte list peršina, čubar ili timijan ili neki drugi začin. U vruće povrće dodajte zobene pahuljice, promiješajte i poklopite da stoji oko pola sata da pahuljice upiju sokove povrća i nabubre.


Istucite jaje pa dodajte u ohlađenu smjesu. Ako je smjesa rijetka dodajte nekoliko žlica mljevenih zobenih pahuljica (ili mrvica ako vam ne smeta gluten).
Formirajte polpete, poslažite na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, namazanim maslinovim uljem i pecite oko pola sata na 180stupnjeva. Polpete možete peći i na tavi. U tom slučaju ih prije pečenja malo pobrašnite.


Nema komentara :

Objavi komentar