nedjelja, 5. kolovoza 2018.

Čokoladni kruh s tikvicama


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Vjerojatno ste već na mom blogu vidjeli slatke kombinacije s povrćem - od batata, graha i cikle do tikvica. Tikvice jako često upotrjebljavam u biskvitima jer im daju sočnost koju zadrže nekoliko dana. Ovaj recept naravno nije nužno za kruh. Možete ispeći kolač u pravokutnoj tepsiji pa ćete dobiti nešto nalik browniesima.

S brašnima također možete eksperimentirati. Ja sam ovaj put upotrijebila pola zobeno, pola integralno, ali radila sam i posve zobeni kolač. Imajte na umu da u tom slučaju morate upotrijebiti malo više "podizača" poput praška za pecivo i sode bikarbone, a možete dodati i malo kiseline poput octa ili jogurt, kako vam se kolač ne bi slijepio.

Pripremite:

100g integralnog brašna
100g zobenog brašna
1 žličicu praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
85g kokosova šećera i sladila ili stevije u količini koja zamjenjuje 40g šećera
55g kakao praha
220g naribanih tikvica
2 jaja
80g kokosova ulja ili običnog ulja
85g tamne čokolade
orašasti plodovi za posipanje, po želji


Zagrijte pećnicu na 180C. Kalup za kruh namastite ili obložite papirom za pečenje.
Prosijte i pomiješajte brašna, kakao i ostale suhe sastojke. U drugoj posudi istucite jaja, ulje i dodajte naribane tikvice. Tikvice nemojte cijediti. Ulijevajte tekuće sastojke u suhe i dobro promiješajte. 


Čokoladu nasjeckajte na komadiće i dodajte smjesi. Izlijte u kalup za kruh i posipajte nasjeckanim bademima ili lješnjacima.
Pecite 50 minuta. Ostavite kratko u kalupu, zatim izvadite na rešetku da se hladi.







Nema komentara :

Objavi komentar