Ne znam tko je prvi počeo stavljati burgere i pulled pork u brioche peciva, ali svakako ih je dobro sljubio. Meko, maslačasto, mliječno pecivo odlično se slaže sa svime, ali naročito sa začinjenim mesom i umacima koje savršeno nadopunjava, pri čemu se svojim okusom ne nameće previše. Od ove količine sastojaka dobit ćete 10 većih peciva, odnosno taman za jednu veliku tepsiju od pećnice.
Pripremite, za 10 peciva:
800g glatkog brašna
30g svježeg kvasca
1 i pol žlicu običnog ili smeđeg šećera
375ml mlijeka
120g maslaca
1 veće ili 2 manja jaja za tijesto + 1 za premazivanje
1 i pol žličicu soli
sjemenke po želji
Prosijte brašno. Odvojite par žlica brašna, pomiješajte ih sa šećerom. Dodajte pola količine mlijeka, koju ste prethodno ugrijali. Natrgajte kvasac i promiješajte. Ostavite da se kvasac digne. Ostatak brašna posolite i dobro promiješajte. U preostalom mlijeku otopite maslac.
Kada se kvasac digne, dodajte brašno i mlijeko s maslacem. Ulijte i istučeno jaje. Zamijesite glatko tijesto. Tijesto će biti masno, ali ne smije biti prevlažno i mora se lako odvajati od stranica posude pa po potrebi dodajte još malo brašna. Pokrijte krpom i ostavite sat i pol-dva, da se diže.
Formirajte 10 loptica, poslažite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ostavite da se dižu još pola sata.
Pećnicu zagrijte na 180C.
Peciva premažite istučenim jajetom i posipajte sjemenkama. Pecite 25 minuta.
Nema komentara :
Objavi komentar