ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

No knead kruh od bijelog, heljdinog i bučinog brašna




Pripremite:

400g bijelog brašna
200g heljdinog brašna
100g bučinog brašna
pola žličice suhog kvasca
2 žličice soli
3 žlice maslinovog ulja
oko 500ml tople vode


Pomiješajte brašna, kvasac i sol. Ulijte vodu i maslinovo ulje. Heljdino brašno je vlažno pa kod dodavanja vode pripazite da tijesto ne bude pretekuće.

Promiješajte kuhačom, prekrijte posudu krpom i ostavite tijesto da se diže preko noći ili do ukupno 12h, na sobnoj temperaturi.

Ujutro tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu, malo razvucite u pravokutnik pa preklopite stranice, kao kod kuverte. Ostavite da miruje 15ak minuta. Kruh zatim okrenite tako da su preklopljene stranice okrenute prema dolje i ostavite da se udvostruči. (Bar sat vremena.)



Za to vrijeme ugrijte pripremite posudu s poklopcem i prije pećenja upalite pećnicu na 230C. Zagrijte u pećnici i posudu s poklopcem.

Stavite kruh u zagrijanu posudu, tako da preklapana strana kruha bude prema gore i kruh pecite poklopljen 30ak minuta. Zatim otklopite i smanjite temperaturu na 200C pa pecite još 30ak minuta.
Ispečen kruh izvadite iz posude, ohladite na rešetki i zatim poslužite.

Naš je poslužen uz namaz od domaćeg svježeg sira i chili papričice.







Nema komentara :

Objavi komentar