srijeda, 25. ožujka 2015.

Juha od mrkve s heljdom



Pripremite:

1 glavicu luka
4 mlade mrkve (oko 400g)
1 režanj češnjaka
4 žlice sirove heljde
sol
papar
1 žlicu maslaca
1 žlicu maslinova ulja


Pirjajte sitno narezan luk i češnjak na mješavini maslaca i maslinova ulja, malo popaprite. Očistite mrkvu pa je narežite na kolutiće. Dodajte mrkvu u luk pa lagano posolite. Pirjajte 10 minuta uz povremeno dodavanje nekoliko žlica vode.

Nalijte s 4 dl vode i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Štapnim mikserom izjednačite juhu u kremu pa dodajte još 2 dl vode.




Heljdu kratko popržite na suhoj ugrijanoj tavi  da dobije zlatno-smeđu boju te prokuhajte 15tak minuta u zasoljenoj vodi. Ocijedite heljdu pa je dodajte u juhu.






Nema komentara :

Objavi komentar