srijeda, 25. ožujka 2015.
Juha od mrkve s heljdom
Pripremite:
1 glavicu luka
4 mlade mrkve (oko 400g)
1 režanj češnjaka
4 žlice sirove heljde
sol
papar
1 žlicu maslaca
1 žlicu maslinova ulja
Pirjajte sitno narezan luk i češnjak na mješavini maslaca i maslinova ulja, malo popaprite. Očistite mrkvu pa je narežite na kolutiće. Dodajte mrkvu u luk pa lagano posolite. Pirjajte 10 minuta uz povremeno dodavanje nekoliko žlica vode.
Nalijte s 4 dl vode i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Štapnim mikserom izjednačite juhu u kremu pa dodajte još 2 dl vode.
Heljdu kratko popržite na suhoj ugrijanoj tavi da dobije zlatno-smeđu boju te prokuhajte 15tak minuta u zasoljenoj vodi. Ocijedite heljdu pa je dodajte u juhu.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Nešto sa žlicom
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar