subota, 28. ožujka 2015.
Benovi keksi od heljdina brašna
Pripremite:
100g heljdina brašna
100g pšeničnog brašna od cjelovita zrna
1 žlicu suhe stevije u prahu
1 žličicu praška za pecivo
1 jaje
60g maslaca
2 žlice maslinova ulja
3 žlice usitnjenih suhih brusnica
3 žlice usitnjenih bučinih sjemenki
malo soli
50g čokolade s najmanje 70% kakao mase
Izmiješajte obje vrste brašna, dodajte steviju, sol i prašak za pecivo. Maslac utrljajte u smjesu s brašnom pa dodajte jaje i ulje. Umijesite tijesto pomalo dodavajući brusnice i sjemenke.
Ako je smjesa presuha dodajte žlicu ili dvije ledeno hladne vode. Ostavite u hladnjak zamotano u najlonsku foliju barem sat vremena.
Razvaljajte tijesto i radite okrugle kekse pa pecite 12 -15 minuta na 180 stupnjeva.
Otopite čokoladu na pari pa "istočkajte " ohlađene kekse.
Oznake:
*Jeka
,
Torte/pite/kolači
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar