subota, 28. ožujka 2015.

Benovi keksi od heljdina brašna



Pripremite:

100g heljdina brašna
100g pšeničnog brašna od cjelovita zrna
1 žlicu suhe stevije u prahu
1 žličicu praška za pecivo
1 jaje
60g maslaca
2 žlice maslinova ulja
3 žlice usitnjenih suhih brusnica
3 žlice usitnjenih bučinih sjemenki
malo soli
50g čokolade s najmanje 70% kakao mase


Izmiješajte obje vrste brašna, dodajte steviju, sol i prašak za pecivo. Maslac utrljajte u smjesu s brašnom pa dodajte jaje i ulje. Umijesite tijesto pomalo dodavajući brusnice i sjemenke.




Ako je smjesa presuha dodajte žlicu ili dvije ledeno hladne vode. Ostavite u hladnjak zamotano u najlonsku foliju barem sat vremena.




Razvaljajte tijesto i radite okrugle kekse pa pecite 12 -15 minuta na 180 stupnjeva.
Otopite čokoladu na pari pa "istočkajte " ohlađene kekse.



Nema komentara :

Objavi komentar