petak, 20. veljače 2015.

Lošinjski kolač



Pripremite:

3 jaja
5 žlica šećera
koricu jednog neprskanog limuna
120 g rastopljenog maslaca
8 žlica brašna
1/2 paketića pecilnog praška
2 žlice kakao praha
1 žlica limunova soka


za premazivanje:

5 žlica pekmeza od gorke naranče
3 žllice narančina soka

Tucite jaja sa šećerom da bude pjenasto. Otopite maslac pa ohladite da bude mlak. Prosijte brašno s praškom za pecivom i lagano umiješajte u jaja. Umiješajte maslac i narančinu u koricu.




Odvojite 3 žlice smjese pa u nju umiješajte kakao i narančin sok. Svijetlu smjesu izlijte u posudu za pečenje pa dodajte tamnu smjesu u tankom mlazu šarajući po tijestu. Pecite 15-20 minuta na 180 stupnjeva
Na laganoj vatri zagrijte pekmez i naračin sok pa premažite još vruć kolač. Hladno poslužite s čokobanana kremom.



*Zahvaljujući našoj vjernoj čitatetiljici s Lošinja koja nam je poslala svoj pekmez, mirisne limune, kadulju, lovor i origano isprobavat ćemom te divote u nekoliko slatkih i slanih recepata.
Hvala Jabuka.




 

Nema komentara :

Objavi komentar