nedjelja, 15. veljače 2015.

Čokoladne pločice


Jeka za Zagreb Coffee&Chocofest
 Pripremite:

150g suhih datulja
4 žlice kakao praha
2 žlice javorovog sirupa (možete zamijeniti agavinim sirupom, stevijom ili nekim drugim sladilom)
2 žlice bučinih sjemenki
2 žlice hladno prešanog bučinog ulja
2 žlice sitno mljevenih badema (možete zamijeniti lješnjacima, lanenim sjemenkama ili orasima)


Datulje sitno narežite i prelijte s 4 žlice hladne vode. Ostavite da stoje barem sat vremena. Prelijte kakao s datuljama i vodom u kojoj su se namakale pa miješajte da dobijete pastu. Dodajte ostale sastojke. Čvrstu masu koju ste dobili utisnite na dno plitke posude namazane s malo masnoće. Neka sloj bude oko 1,5 cm debeo. Ostavite na hlađenje barem sat vremena.




U smjesu za pločice možete po želji dodavati naribanu limunovu ili narančinu koricu, aromatično bilje kao što su lavanda ili anis, cimet ili kardamom. Dodavanjem usitnjenih zobenih pahuljica dobit ćete pločice koje možete ponijeti sa sobom kao prigrizak.

Želite li da pločice imaju čvrstu konzistenciju dodajte agar agar.







Nema komentara :

Objavi komentar