Jeka za Zagreb Coffee&Chocofest
Pripremite:
150g suhih datulja
4 žlice kakao praha
2 žlice javorovog sirupa (možete zamijeniti agavinim sirupom, stevijom ili nekim drugim sladilom)
2 žlice bučinih sjemenki
2 žlice hladno prešanog bučinog ulja
2 žlice sitno mljevenih badema (možete zamijeniti lješnjacima, lanenim sjemenkama ili orasima)
Datulje
sitno narežite i prelijte s 4 žlice hladne vode. Ostavite da stoje
barem sat vremena. Prelijte kakao s datuljama i vodom u kojoj su se
namakale pa miješajte da dobijete pastu. Dodajte ostale sastojke. Čvrstu
masu koju ste dobili utisnite na dno plitke posude namazane s malo
masnoće. Neka sloj bude oko 1,5 cm debeo. Ostavite na hlađenje barem sat
vremena.
U smjesu za pločice
možete po želji dodavati naribanu limunovu ili narančinu koricu,
aromatično bilje kao što su lavanda ili anis, cimet ili kardamom.
Dodavanjem usitnjenih zobenih pahuljica dobit ćete pločice koje možete
ponijeti sa sobom kao prigrizak.
Nema komentara :
Objavi komentar