nedjelja, 15. veljače 2015.

Čokobanana krema


Jeka za Zagreb Coffee&Chocofest

Pripremite:

1 zrelu bananu
3 žlice kakao praha
1 žlicu javorovog sirupa (možete zamijeniti stevijom, agavinim sirupom, medom ili muscovado šećerom)
1 žlicu kokosovog ulja, maslaca ili nekog drugog hladno prešanog ulja (maslinovo, bučino..) - možete ga i izostaviti
1 žličicu amaretta ili nekog drugog likera


Narežite bananu, dodajte ostale sastojke osim masnoće i  štapnim mikserom pretvorite u pire. Dodajte masnoću, ako je koristite, pa izjednačite.




Ova krema se sjajno kombinira s voćnim kašama ili dodacima od suhog voća ili sjemenki lana ili buče.
Ostavite li kremu na nekoliko sati u hladnjaku bit će sjajna baza za izradu kuglica ili krema za kolač.







Nema komentara :

Objavi komentar