srijeda, 24. prosinca 2014.
Sardina rižoto
Pripremite:
2 konzerve sardina u maslinovu ulju
200g riže za rižota
1 veću glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 dl bijeloga vina
list svježeg peršina ili vlasca
sol
papar
Sardine izvadite iz ulja.
Na ulju iz konzervi pirjajte usitnjen luk i češnjak, malo posolite. Kad se zastakli dodajte rižu, malo podlijte vinom i miješajte da se riža kuha na laganoj vatri.
Podlijevajte vinom malo razblaženim vodom. Kad dobijete kremastu strukturu dodajte sardine očišćene od kosti. Ako je potrebno dosolite, popaprite i pospite sitno narezanim peršinom ili vlascem.
Čist račun, duga ljubav:
Sardine - 12 do 15 kn
Riža - 6 kn
Luk- 1kn
Češnjak - 0,50 kn
Vino - 4 kn
Peršin ili vlasac - 5 kn
Ukupno: cca 29 kuna
Oznake:
*Maja
,
Gluten free
,
Miris mora
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar