srijeda, 24. prosinca 2014.

Sardina rižoto



Pripremite:

2 konzerve sardina u maslinovu ulju
200g riže za rižota
1 veću glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 dl bijeloga vina
list svježeg peršina ili vlasca
sol
papar


Sardine izvadite iz ulja.
Na ulju iz konzervi pirjajte usitnjen luk i češnjak, malo posolite. Kad se zastakli dodajte rižu, malo podlijte vinom i miješajte da se riža kuha na laganoj vatri.




Podlijevajte vinom malo razblaženim vodom. Kad dobijete kremastu strukturu dodajte sardine očišćene od kosti. Ako je potrebno dosolite, popaprite i pospite sitno narezanim peršinom ili vlascem.




Čist račun, duga ljubav:

Sardine - 12 do 15 kn
Riža - 6 kn
Luk- 1kn
Češnjak - 0,50 kn
Vino - 4 kn
Peršin ili vlasac  - 5 kn

Ukupno: cca 29 kuna




Nema komentara :

Objavi komentar