Maja inspirirana receptom Davida Lebovitza
Pripremite:
85g maslaca
120g čokolade
120g šećera
2 jaja
70g brašna ili orašastih plodova za gluten free verziju
1 žlicu kakaa
malo soli
80g čokolade narezane na komadiće
300g posnog ili kremastog svježeg sira
1 jaje
60g šećera
1 burbon vanil šećer ili sadržaj iz pola mahune vanilije
Otopite maslac i čokoladu. Maknite s vatre, umiješajte šećer i jaja. Dodajte brašno, kakao, sol i vaniliju. U smjesu umiješajte 80g čokolade narezane na komadiće. Izlijte u pravokutnu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ova smjesa je za manji pravokutni kalup veličine 25x20cm.
Izmiješajte jaje, šećer i posni sir. Dodajte vanil šećer ili pola mahune vanilije. Rasporedite žlicom sir po čokoladnoj smjesi, a onda prošarajte kroz obje smjese vilicom ili štapićem, da dobijete mramorni uzorak.
Pecite 30-40min na 180C. Kad u sredinu kolača ubodete čačkalicu, ona ne smije biti posve suha. Neka sredina ostane ipak malo drhtava, meka. Izvadite iz pećnice, narežite na kocke i ohladite.
Čist račun, duga ljubav:
Čokolada za kuhanje - 12 kn
Šećer - 2 kn
Burbon vanil šećer - 6 kn (pola mahune vanilije 10 kn)
Maslac - 5 kn
Jaja - 5.50 kn
Svježi sir - 7kn
Ukupno, cca: 40 kn
Nema komentara :
Objavi komentar