nedjelja, 16. studenoga 2014.

Zobeni keksi s rogačem, bademima i brusnicama


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite:

100g sitnih zobenih pahuljica
50g krupnih zobenih pahuljica
50g brašno od rogača
50g badema
50g suhih brusnica
50g smeđeg šećera (možete zamijeniti stevijom ili sladilom po želji)
2 jaja
70g maslaca
1 i pol žličicu praška za pecivo
začini po želji (vanilija, klinčić, đumbir, cimet...)


Pomiješajte sitne i krupne zobene. Dio odvojite i sameljite u brašno (ali i ne morate ako volite hrskavije kekse). Dodajte rogač, prašak za pecivo, nasjeckane bademe i brusnice. Šećer kratko istucite s jajima i ulijte u smjesu. Promiješajte spatulom i dodajte omekšali maslac i začine.




Grabite žlicom za sladoled i stavljajte hrpice na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Malo pritisnite kekse, da dobijete plosnati oblik. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C, 15ak minuta.





2 komentara :