Maja inspirirana bakinim receptom
Pripremite, za 30ak keksića:
100g glatkog ili integralnog brašna
50g brašna od rogača
50g sitno mljevenih badema (oraha ili lješnjaka)
50g sitnog bijelog šećera ili smeđeg šećera
100g maslaca
pola mahune vanilije (ako volite zimske začine dodajte i cimet, kardamom, đumbir...)
1 žumanjak
šećer u prahu ili čokolada topljena u malo slatkog vrhnja
Prosijte brašno i rogač, dodajte mljevene bademe, šećer, vaniliju i žumanjak pa hladan maslac narezan na listiće. Zamijesite tijesto i zamotajte ga u prozirnu foliju. Ostavite ga u hladnjaku nekoliko sati, a još bolje preko noći.
Pećnicu zagrijte na 180C. Odvajajte komade tijesta pa oblikujte u duguljaste komadiće debljine olovke, duge 4-5cm. Formirajte kiflice i slažite ih na papir za pečenje. Pecite 10ak minuta, ali s obzirom da su tamne od rogača pripazite da ne izgore. Kada se ohlade posipajte šećerom u prahu ili otopite 50ak grama čokolade u par žlica slatkog vrhnja pa umačite krajeve kiflica.
Nema komentara :
Objavi komentar