Maja u suradnji s Pelle - gladni mačak
Pripremite:
200g mljevenog rogača
pola praška za pecivo
4 žlice orašastih plodova/integralnog brašna/zobenih pahuljica
4 žlice smeđeg šećera
4 jaja
2 žlice kokosovog ili običnog ulja
2 veće jabuke
cimet
đumbir
nekoliko arancina
malo mlijeka s rumom, po želji
za glazuru:
150ml slatkog vrhnja ili kokosovog mlijeka
80g tamne čokolade
nekoliko žlica rogača u prahu
Pomiješajte rogač u prahu, mljevene bademe (ili integralno brašno) i prašak za pecivo.
Ogulite i naribajte ili u multipraktiku usitnite jabuke. Posipajte ih cimetom i đumbirom u prahu. Arancine nasjeckajte ili usitnite u multipraktiku pa dodajte jabukama.
Istucite jaja i šećer pa ulijte u suhe sastojke. Dodajte kokosovo ulje pa zatim umiješajte jabuke u smjesu. (Ako volite grožđice, natopite ih u malo rakije ili ruma pa dodajte na kraju.)
Izlijte u pravokutni kalup i pecite 30ak minuta na 170C. Provjerite čačkalicom, ako iz kolača izlazi suha, izvadite ga iz pećnice. Prelijte kolač s malo toplog mlijeka pomiješanog s rumom i pripremite glazuru. (Umjesto mlijeka kolač možete premazati nekim kiselkastim pekmezom. Preporučam Pelleov od naranče i kumkvata.)
Zagrijte slatko vrhnje skoro do vrenja pa u njega natrgajte čokoladu. Miješajte da se izjednači i na kraju dodajte malo rogača u prahu. Prelijte preko kolača i ostavite da se stisne.
Nema komentara :
Objavi komentar