četvrtak, 6. studenoga 2014.

Fritule s jabukom, rogačem i brusnicama



Pripremite:

250g glatkog brašna
50g mljevenog rogača
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
3 žlice šećera
pola žličice cimeta
1 veću jabuku
50ak g nasjeckanih suhih brusnica
2 jaja
200ml kefira ili jogurta
30ml ruma ili rakije


Prosijte brašno i prašak za pecivo. Istucite jaja i šećer, dodajte kefir pa pomiješajte s brašnom i dodajte rogač. Istucite pjenjačom da se smjesa izjednači. Ostavite da stoji 10ak minuta pa dodajte rum, cimet, nasjeckane brusnice i naribanu jabuku. (Ako vam se smjesa učini prerijetka, dodajte još malo brašna prije nego dodate rum, jabuku i brusnice.)






Zagrijte ulje u posudi debljeg dna, grabite smjesu žličicom i spuštajte loptice u vrelo ulje. Kada fritule porumene sa svih strana izvadite ih šupljikavom žlicom i stavite na kuhinjske ubruse, da upiju višak masnoće.
Posipajte šećerom u prahu ili poslužite uz pekmez i preljev po želji.






Nema komentara :

Objavi komentar