subota, 25. listopada 2014.

Tuna steak s "pomfritom" od celera


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite, za 2 osobe:

2 odreska tune
koricu 1 limuna
nekoliko sjemenki koromača
nekoliko sjemenki korijandra
sol
crni papar u zrnu

1 veći korijen celera
sol
mljevenu ljutu papriku ili začine po želji (garam masala, papar, curry, kurkuma)


Stavite sol, papar i sjemenke u mužar pa ih usitnite u prah. Steakove uvaljajte u začine i zatim pecite na jako zagrijanoj grill tavi oko dvije minute sa svake strane. Po želji pečene steakove pokapajte maslinovim uljem i posipajte limunovom koricom.




Celer ogulite, narežite na prutiće i poslažite na papir za pečenje pa pecite u pećnici zagrijanoj na 200C, dok ne dobije boju kakvu želite. Dovoljno je da bude zlatno-žut, ali ja volim jače pečen pa ga ostavim malo duže, da potamni. Povremeno ga okrećite, da se ne prepeče samo s jedne strane.

Možete ga peći i na tavi, na malo masti ili ulja. Pečeni celer začinite i poslužite uz tunu.










Nema komentara :

Objavi komentar