Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Pripremite, za 2 osobe:
2 odreska tune
koricu 1 limuna
nekoliko sjemenki koromača
nekoliko sjemenki korijandra
sol
crni papar u zrnu
1 veći korijen celera
sol
mljevenu ljutu papriku ili začine po želji (garam masala, papar, curry, kurkuma)
Stavite sol, papar i sjemenke u mužar pa ih usitnite u prah. Steakove uvaljajte u začine i zatim pecite na jako zagrijanoj grill tavi oko dvije minute sa svake strane. Po želji pečene steakove pokapajte maslinovim uljem i posipajte limunovom koricom.
Celer ogulite, narežite na prutiće i poslažite na papir za pečenje pa pecite u pećnici zagrijanoj na 200C, dok ne dobije boju kakvu želite. Dovoljno je da bude zlatno-žut, ali ja volim jače pečen pa ga ostavim malo duže, da potamni. Povremeno ga okrećite, da se ne prepeče samo s jedne strane.
Možete ga peći i na tavi, na malo masti ili ulja. Pečeni celer začinite i poslužite uz tunu.
Nema komentara :
Objavi komentar