subota, 4. listopada 2014.

Tart sa žižulama




Za dvije osobe pripremite:

2 žlice mekog brašna
1 mala žličica parška za pecivo
pola žličice soli
1dl maslinova ulja
1 jaje
oko 1dl ledeno hladne vode


za nadjev:

2 manje glavice ljubičastog luka
5 rajčica, najbolje šjivar
1 žlica žižula - očišćenih
malo svježe kadulje
svježe mljeveni papar


Pomiješajte brašno sa solju i praškom za pecivo. Dodajte ulje i jaje pa umijesite tijesto. Dodajte vode koliko je potrebno da dobijete mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke.




Na papiru za pečenje formirajte disk veličine oko 20-25 cm u promjeru. Nauljite pa poslažite nadjev: prvo rajčice, pa kolute luka i na vrh žižule i kadulju. Pokapajte uljem i blago posolite.
Pecite na gornjoj prečki oko 12 minuta na 190 stupnjeva.













Nema komentara :

Objavi komentar