srijeda, 8. listopada 2014.

Šljive u prošeku




Pripremite:

1kg šljiva
125g šećera
cimet
0.7dl prošeka
oko 3dl vode


Šljive operite, ali ostavite peteljke. Koru lagano nabockajte. U posudu debljeg dna ulijte vodu, dodajte šećer i cimet pa pustite da uzavri. Zatim smanjite temperaturu i ostavite da vrije 10ak minuta na laganoj vatri. Ulijte prošek. Ostavite da se sirup ohladi.




Šljive stavite u staklenke i prelijte hladnim sirupom i zatvorite. Pasterizirajte. Poslažite staklenke u lonac, tako da se ne dodiruju. Možete ih i omotati krpom, da ih zaštitite. Nalijte vodu do visine 3/4 staklenki i ostavite da se zagrije dok se ne pojave prvi mjehurići. Staklenke izvadite i omotajte krpom ili debelim ručnikom, ostavite da se ohlade.







Nema komentara :

Objavi komentar