četvrtak, 9. listopada 2014.

Salata od pečene butternut tikve s fetom i medvjeđim lukom


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite:

1 srednje veliku butternut tikvu
125g fete
nekoliko listova medvjeđeg luka
maslinovo ulje
svježe mljeveni papar


Tikvu operite, narežite na četvrtine, očistite od koštica i poslažite kriške u tepsiju. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C, dok ne omekša (20ak minuta). Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi.

Ogulite koru i narežite meso tikve na kockice. Sa strane pomiješajte sitno nasjeckan medvjeđi luk, maslinovo ulje, svježe mljeveni papar. Ako volite ljuto, dodajte i malo nasjeckanih papričica po izboru. Prelijte po tikvi, promiješajte. Posipajte natrganom fetom i poslužite kao prilog uz meso, grilanu tunu ili kao samostalno jelo.



Umjesto medvjeđeg luka možete upotrijebiti i mladi luk ili češnjak, a umjesto fete ovčju ili kravlju skutu.
Ako koristim skutu, onda u preljev za salatu dodam i prstohvat himalajske ili obične soli.





Nema komentara :

Objavi komentar