subota, 18. listopada 2014.

Integralni kruh koji se ne mijesi


Maja inspirirana receptom za No knead kruh


Pripremite:

450g integralnog brašna
pola žličice kvasca
žlicu meda
2 žlice maslinovog ulja
2 ravne žličice soli
oko 3.5dl tople vode


U posudi pomiješajte brašno, kvasac i sol. Med razmutite u malo vode. Prvo u brašno ulijte toplu vodu, zatim med i maslinovo ulje. Dobro promiješajte kuhačom i ostavite da se diže preko noći ili barem 8 sati.




Ujutro kruh izvadite na pobrašnjenu podlogu, malo razvucite rukama i preklopite ga kao kuvertu. Preklopljen kruh vratite u posudu, ali tako da su preklapane strane okrenute prema dolje. Ostavite da se diže još bar pola sata, a pećnicu zagrijte na 230C. Stavite posudu za pečenje u pećnicu da se zagrije.

Zatim u nju stavite kruh, tako da je preklapana strana okrenuta prema gore. Poklopite poklopcem i pecite 20ak minuta. Zatim otklopite i pecite još pola sata.




Poslužite uz jelo ili namaz po želji. Ja sam upotrijebila odličnu Pelleovu paštetu, pikantnu od srnetine s brusnicama.





2 komentara :

  1. Može slika ili opis konzistencije smjese? Dosta mi je tekuće ispalo.. 😞

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Dubica-Zubica, taj kruh je tekućiji kad se "zamijesi" odnosno promiješa. Kasnije ne bi trebalo biti problema.:)


      (Maja)

      Izbriši