nedjelja, 14. rujna 2014.

Rižoto sa smrčcima


Pripremite:

300g smrčaka
3 glavice ljutike
2 šalice riže (oko 250g)
1 manju mrkvu
1 ljutu papričicu
3 žlice maslinova ulja
sol
papar
2 dl povrtnog temeljca


Pirjajte na ulju usitnjenu ljutiku i mrkvu. Smrčke obrišite papirnim ubrusom, odstranite oštećenja. One krupnije natrgajte pa ih dodajte k povrću. Pirjajte 10tak minuta pa dodajte rižu.
Mi smo koristile Carnaroli rižu, ali i Arborio će biti dobra. Posolite pa dodajte sol i papričicu sitno nakosanu. Miješajte širokom lopaticom i dolijevajte po malo temeljca.




Nakon 10-12 minuta trebali biste dobiti kremastu strukturu i riža bi trebala biti mekana. Probajte pa popaprite i dosolite ako je potrebno.
Prije posluživanja možete umiješati i malo maslaca ako želite bogatiji okus.




Poslužite sa salatom. Mi smo imale vlasac, dragoljub i čubar.









Nema komentara :

Objavi komentar