Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Pripremite:
za podlogu:
125g badema
100g sitno mljevenih zobenih pahuljica
prstohvat cimeta
nekoliko arancina
1 žlicu meda ili javorovog sirupa
2-3 žlice kokosovog ulja
za kremu:
125g praha od rogača
7-8 suhih šljiva namočenih u prošeku
2-3 žlice meda ili javorovog sirupa za vegansku verziju
3 kruške
kakao u prahu po želji
Sameljite bademe, zobene pahuljice i arancine. Dodajte cimet pa ulijte med i kokosovo ulje. Dobro promiješajte i po potrebi dodajte još malo ulja ili obične vode. Budite oprezni, da vam se tijesto ne bi previše razrijedilo. Utisnite u kalup od 24cm.
Ako želite, podlogu možete kratko peći, na 180C, 5-8 minuta, samo da pozlati.
Pripremite blender ili multipraktik. Kruške ogulite i narežite pa stavite u blender. Dodajte šljive s prošekom, rogač i med. Posipajte cimetom i klinčićima. Po želji možete dodati i malo kakaa u prahu, ako želite čvršću smjesu.
Nanesite dobivenu smjesu na podlogu, ukrasite sjeckanim bademima i ostavite u hladnjaku preko noći.
Kremu od rogača možete poslužiti i samostalno, kao desert u čaši. Za vegansku verziju umjesto meda upotrijebite agavu ili neko drugo sirupasto sladilo.
Nema komentara :
Objavi komentar