četvrtak, 11. rujna 2014.

Bruschette s Hokkaido tikvom i Pelleovim Hokkaido squash & okra chutneyjem




Pripremite:

za kruh:

420g glatkog brašna
5 žlica brašna od bučinih koštica Hlevnjak
pola žličice suhog kvasca
1 žličicu soli
oko 350ml tople vode


Pomiješajte brašna, sol i kvasac. Dodajte vodu i kratko promiješajte drvenom kuhačom ili rukom, da se sastojci prožmu. Namastite posudu i u nju prebacite tijesto. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite 12 sati na sobnoj temperaturi.
Izvadite tijesto na pobrašnjenu površinu i malo ga rastanjite. Preklopite ga kao kuvertu i ostavite 15ak minuta na radnoj površini. Rukama oblikujte, da dobijete loptasto tijesto i stavite ga na pobrašnjenu krpu tako da preklopljena strana bude prema dolje.

Pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči, sat-dva.



Kad se tijesto udvostruči, stavite ga u posudu za pečenje, tako da sada preklopljena strana tijesta bude okrenuta prema gore.

Poklopite i pecite 30min. Zatim otklopite posudu i pecite još 15-30min.

Ako želite da se kruh brže digne i ispeče, onda u brašno dodajte pola vrećice kvasca i ostavite kruh da se diže oko sat vremena na toplom, prekriven krpom.


za bruschette (inspirirano receptom Sweet Paula):

1 manju Hokkaido tikvu
listiće bosiljka
malo maslinovog ulja
tvrđi sir po želji, u ovom slučaju Žigljen Gligora, ali možete upotrijebiti i Grana Padano
Pelleov Hokkaido squash & okra chutney
svježe mljeveni papar
8 šnita kruha


Hokkaido tikvu dobro operite. Ne morate je guliti. Narežite je na šnite ili kocke, očistite od koštica pa poslažite po papiru za pečenje. Pokapajte s malo maslinovog ulja, posolite, popaprite i pecite oko 30min na 180C, dok ne omekša.




Kruh narežite na šnite, premažite maslinovim uljem pa prepecite na grill tavi ili u pećnici. Po kruhu poslažite pečenu Hokkaido tikvu narezanu na kockice, dodajte chutney, strugotine sira i listiće bosiljka.




Po potrebi dodajte malo svježe mljevenog papra i pokapajte maslinovim uljem.









Nema komentara :

Objavi komentar