ponedjeljak, 18. kolovoza 2014.

Souffle od bundeve i sira




Pripremite:

200g pečene bundeve, smiksane u pire (može i Hokkaido)
120g posnog sira
100ml mlijeka
4 jaja
pola žličice cimeta
1 žličicu začina za medenjake
1 limun
steviju


Pečenu bundevu i usitnite u pire. Dodajte pireu 4 žumanjka, sir i 100ml mlijeka. Miksajte da se svi sastojci prožmu pa dodajte cimet, steviju i limunovu koricu.



Bjelanjke istucite s limunovim sokom u snijeg pa umiješajte polagano pire od bundeve.




Stavite smjesu u namašćene posudice i poslažite ih u veći kalup za pečenje. U kalup ulijte vodu skoro do polovice keramičkih posudica. Pecite 30ak minuta na 180C. Ako želite, poslužite s malo kiselkastog pekmeza.









2 komentara :

  1. Odgovori
    1. Nadam se da će ti se svidjeti. Meni je odlično uz kiselkasti pekmez tipa drijenak. <3 Ako voliš aromatično, slobodno podebljaj začine.

      (Maja)

      Izbriši