Maja u suradnji s Pelle - gladni mačak
Pripremite:
500g heljdinog brašna
200g bučinog brašna Hlevnjak
1 žličicu soli
1 suhi kvasac pomiješan s malo praška za pecivo
2-3 žlice maslinovog ulja
oko pola litre tople vode
Pomiješajte brašna, kvasac s praškom za pecivo i sol. Dodajte vodu i maslinovo ulje. Zamijesite kruh i ostavite da se diže. Zagrijte pećnicu na 180C i namastite kalup za kruh.
Pecite oko sat vremena.
Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Kruh je kompaktan i dosta zasitan pa ga režite na tanke šnite. Poslužite uz variva i namaze po želji. Ja sam upotrijebila odličan Pelleov namaz od motara i avokada.
Obožavam sve od heljde a ovde baš ima lepih ideja!
OdgovoriIzbrišiHvala! :) Drago nam je da ti se sviđaju! :)
Izbriši(Maja)
Ne znam kako mi je ova krušasta divota pobjegla za skoro pa mjesec dana. Predivno !
IzbrišiTaman mi je ostalo 20 dag Hlevnjakovog brašna. :)