petak, 15. kolovoza 2014.

Kruh od heljdinog i bučinog brašna s Pelleovim namazom od motara i avokada




 Pripremite:

500g heljdinog brašna
200g bučinog brašna Hlevnjak
1 žličicu soli
1 suhi kvasac pomiješan s malo praška za pecivo
2-3 žlice maslinovog ulja
oko pola litre tople vode


Pomiješajte brašna, kvasac s praškom za pecivo i sol. Dodajte vodu i maslinovo ulje. Zamijesite kruh i ostavite da se diže. Zagrijte pećnicu na 180C i namastite kalup za kruh.

Pecite oko sat vremena.




Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Kruh je kompaktan i dosta zasitan pa ga režite na tanke šnite. Poslužite uz variva i namaze po želji. Ja sam upotrijebila odličan Pelleov namaz od motara i avokada.









3 komentara :

  1. Obožavam sve od heljde a ovde baš ima lepih ideja!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) Drago nam je da ti se sviđaju! :)

      (Maja)

      Izbriši
    2. Ne znam kako mi je ova krušasta divota pobjegla za skoro pa mjesec dana. Predivno !
      Taman mi je ostalo 20 dag Hlevnjakovog brašna. :)

      Izbriši