utorak, 5. kolovoza 2014.

Junetina s flambiranim kruškama




Pripremite:

800g junetine od bijele pisanice
3 kruške (najbolje neke koje nisu odviše slatke)
1dl maslinova ulja
1dl bijelog vina (mi smo koristile traminac koji fino prati okus krušaka)
nekoliko listića svježe kadulje i čubra (možete koristiti i ružmarin ili majčinu dušicu)
1dl rakije viljamovke (možete zamijeniti konjakom)
sol
papar


Meso natrljajte s malo svježe mljevenog papra i začinskim biljem. Prelijte uljem i vinom pa ostavite nekoliko sati, najbolje preko noći, na hladnom u poklopljenoj posudi.




Meso narežite na ploške ili zalogaje, posolite pa naglo ispecite na grill tavi. Pecite nekoliko minuta pa zalijte marinadom. Smanjite vatru pa pustite da se tekućina reducira.




Kruške nemojte guliti. Narežite ih na četvrtine pa na tanke ploške. Pecite nekoliko minuta na zagrijanom maslacu, popaprite pa zalijte rakijom, odmah zapalite.
Poslužite s tostiranim kruhom i svježim povrćem.








Nema komentara :

Objavi komentar