Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Ovaj desert karakterističan je za područje Punjaba. Često se osim od mrkve priprema i od cikle. Iz recepta se može izostaviti šećer, a umjesto običnog mlijeka upotrijebiti bademovo.
pola kilograma mrkve
pola šalice šećera
3 žlice gheeja ili maslacapola žličice sjemenki kardamoma
Mrkvu ogulite i naribajte na sitan ribež. Ako volite krupnije komadiće i rastresitiju halvu, onda ribajte mrkvu na krupni ribež, a možete je usitniti i u multipraktiku.
U posudi ili tavi debljeg dna zagrijte 1 žlicu gheeja ili maslaca. Dodajte naribanu mrkvu i fino samljeveni kardamom. Pirjajte 5 minuta. Dodajte šećer i nastavite pirjati nekoliko minuta, uz konstantno miješanje. Dodajte mlijeko. Ostavite na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, da halva ne zagori.
Nema komentara :
Objavi komentar