Pripremite:
800g svinjske vratine
svežanj svježeg čubra
2 žute paprike
2 crvene paprike
2 glavice ljubičastog luka
2 mrkve
1 glavica češnjaka
2 veće rajčice
2dl bijelog vina
3 tikvice
600 g krumpira
maslinovo ulje
sol
papar
Meso
narežite na komade od oko 5cm pa natrljajte čubrom, dio ostavite za
dodati u jelo. Pokapajte uljem, natrljajte s malo papra i ostavite u
poklopljenoj posudi u hladnjaku najmanje 3 sata, a najbolje preko noći.
Vatrostalnu
posudu namažite maslinovim uljem pa složite meso koje ste prethodno
posolili. Dodajte luk narezan na četvrtine, cijele režnjeve
češnjaka, mrkve, rajčicu i papriku.
Svo
povrće narežite na veće komade.
Podlijte s 1dl vina i 10 žlica vode.
Poklopljeno pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Izvadite iz
pećnice, promiješajte pa dodajte krumpir narezan na veće režnjeve. Pecite
još 20 minuta pa dodajte oguljene i narezane tikvice. Zalijte
preostalim vinom, dodajte grančice čubra pa bez poklopca pecite još 20
minuta.
Čubar možete zamijeniti kaduljom ili timijanom.
Nema komentara :
Objavi komentar