petak, 18. srpnja 2014.

Svinjetina u čubru i povrću





Pripremite:

800g svinjske vratine
svežanj svježeg čubra
2 žute paprike
2 crvene paprike
2 glavice ljubičastog luka
2 mrkve
1 glavica češnjaka
2 veće rajčice
2dl bijelog vina
3 tikvice
600 g krumpira
maslinovo ulje
sol
papar


Meso narežite na komade od oko 5cm pa natrljajte čubrom, dio ostavite za dodati u jelo. Pokapajte uljem, natrljajte s malo papra i ostavite u poklopljenoj posudi u hladnjaku najmanje 3 sata, a najbolje preko noći.

Vatrostalnu  posudu namažite maslinovim uljem pa složite meso koje ste prethodno posolili. Dodajte luk narezan na četvrtine, cijele režnjeve češnjaka, mrkve, rajčicu  i papriku.
Svo povrće narežite na veće komade. 




 Podlijte s 1dl vina i 10 žlica vode. Poklopljeno pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Izvadite iz pećnice, promiješajte pa dodajte krumpir narezan na veće režnjeve. Pecite još 20 minuta pa dodajte oguljene i narezane tikvice. Zalijte preostalim vinom, dodajte grančice čubra pa bez poklopca pecite još 20 minuta. 




Volite li više umaka pred kraj u  jelo možete dodati  malo temeljca.
Čubar možete zamijeniti kaduljom ili timijanom.








Nema komentara :

Objavi komentar