nedjelja, 13. srpnja 2014.
Povrtna juha sa zelenim rajčicama
Pripremite:
2 paprike
3 zelene rajčice
1 glavicu luka
nekoliko zrelih rajčica ili 2 grančice mini rajčica
3 veće mrkve
korijen i list peršina
malo korabice (režanj veličine palca)
korijen celera (režanj veličine palca)
sol
papar u zrnu
Pripremite povrće: ogulite i prepolovite rajčice, luk i paprike. Mrkvu, peršin, celer i korabicu narežite na četvrtine.
Posolite, stavite papar, nalijte hladnom vodom pa kuhajte oko 40 min na laganoj vatri.
Juhu procijedite pa mrkvu vratite u tekućinu, a ostatak povrća propasirajte ili protisnite kroz cjediljku. Zakuhajte s malo prosa, tarane ili dodajte preprženi kruh.
Poslužite s malo svježeg kozlaca, peršina ili korijandra.
Oznake:
*Jeka
,
Nešto sa žlicom
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar