nedjelja, 13. srpnja 2014.

Povrtna juha sa zelenim rajčicama




Pripremite:

2 paprike
3 zelene rajčice
1 glavicu luka
nekoliko zrelih rajčica  ili 2 grančice mini rajčica
3 veće mrkve
korijen i list peršina
malo korabice (režanj veličine palca)
korijen celera (režanj veličine palca)
sol
papar u zrnu


Pripremite povrće: ogulite i prepolovite rajčice, luk i paprike. Mrkvu, peršin, celer i korabicu narežite na četvrtine.



Posolite, stavite papar, nalijte hladnom vodom pa kuhajte oko 40 min na laganoj vatri.
Juhu procijedite pa mrkvu vratite u tekućinu, a ostatak povrća propasirajte ili protisnite kroz cjediljku. Zakuhajte s malo prosa, tarane ili dodajte preprženi kruh.




Poslužite s malo svježeg kozlaca, peršina ili korijandra.



Nema komentara :

Objavi komentar