četvrtak, 24. srpnja 2014.

Piletina s kikirikijem


Maja prema receptu drage  prijateljice Marijane

Pripremite:

600g pilećih prsa
300g kikirikija (dio možete zamijeniti maslacem od kikirikija pa u tom slučaju za umak ne koristite gustin)
2-3 chilli papričice
3 komada srednje velikog poriluka ili mladog luka
3 srednje velike mrkve
1 veću tikvicu
8 žlica soja sosa
3dl bijelog vina
par žličica gustina
4 režnja češnjaka
1 žlicu slatke crvene mljevene paprike
malo soli
currya po ukusu


Piletinu izrežite na kockice ili trakice. Posipajte meso s pola količine gustina izmiješanog s crvenom paprikom i lagano promiješajte.

U woku (ili teflonskoj tavi) na vrućem ulju kratko prepecite kikiriki (ne smije zagoriti jer bi bilo gorko). Izvadite kikiriki, a na ulje stavite meso da se kratko propirja. Dodajte poriluk izrezan na kolutiće, mrkvu izrezanu na trakice, tikvicu izrezanu na šnitice i sitno izrezane chilli papričice pa sve skupa pirjajte dok povrće malo ne omekša.




Dodajte soja sos, ostatak gustina pomiješanog s bijelim vinom, curry, sitno izrezani češnjak i vratite preprženi kikiriki. Sve dobro promiješajte, podlijte s malo vode i ostavita da krčka oko 15minuta. Po potrebi dosolite.

Poslužite samo ili uz al dente kuhanu tjesteninu, a odlično ide i uz rižu s curryem.





Nema komentara :

Objavi komentar