nedjelja, 22. lipnja 2014.

Brzi kolač s trešnjama i jogurtom



Pripremite:

2 manja jaja
1 jogurt od 2dl - čašicu jogurta upotrijebite kao mjeru za ostale sastojke!
2 čašice glatkog brašna
1 čašicu šećera
1 vanil šećer
pola čašice ulja ili maslaca
1 prašak za pecivo
koricu neprskanog limuna (možete dodati i vaniliju, cimet, đumbir, ovisno o voću koje koristite)
300g očišćenog voća (trešnje, višnje ili breskve, marelice..)


Istucite jaja sa šećerom, dodajte maslac ili ulje pa jogurt. U to umiješajte mješavinu brašna i praška za pecivo pa tucite da dobijete glatku smjesu. Dio brašna možete zamijeniti mljevenim makom ili integralnim brašnom.
Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Ova količina tijesta je za pravokutni kalup 33x20cm.



Voće očistite, narežite, rasporedite po biskvitu. Ako koristite višnje iz kompota, dobro ih ocijedite. Ako se odlučite za breskve ili marelice, narežite ih na manje komade.

Pecite 30ak minuta na 200C. Ohladite, posipajte šećerom u prahu.



Nema komentara :

Objavi komentar