Pripremite:
1 šalicu zobenih pahuljica
1/2 šalice zobenog brašna
1/2 šalice integralnog pšeničnog brašna
1/2 šalice blanširanih usitnjenih mladih kopriva (možete upotrijebiti špinat ili blitvu)
1 jaje
3 žlice maslinova ulja
2 mlada češnjaka
malo ljute papričice
sol
papar
ulje za prženje
Zobene pahuljice prelijte s pola šalice vrele vode i ostavite 15-20 minuta da omekšaju. Malo istucite jaje pa naizmjenično s brašnom dodavajte obje vrste brašna i koprive. Miješajte da se masa izjednači pa dodajte sitno nasjeckan češnjak i papričicu te na kraju ulje. Posolite i popaprite. Ako je masa ljepljiva i prerijetka dodajte još malo brašna.
Mokrim rukama formirajte okruglice veličine većeg oraha, malo ih uvaljajte u brašno. Pecite na ugrijanom ulju dvije minute sa svake strane pa ocijedite na papirnom ubrusu.
Poslužite s umakom od reduciranog aceta balsamica i nekom svježom salatom.
zapisano :) pravit cemo, barem kopriva imamo na izvoz :D
OdgovoriIzbrišiKako je ovo dobra ideja!
OdgovoriIzbrišiKoprivu koristim dosta često u jelima ili kao čaj, ali nisam se sjetila napraviti na ovaj način.
Hvala vam za ovaj originalni, a tako jednostavni recept!
Hvala vam.
OdgovoriIzbrišiDrago mi je da vam se sviđa.Koda nas ima kopriva do zime - jedan kut u vrtu je "koprivnjak". Kosimo svako malo pa imamo mlade listove.
Jeka