ponedjeljak, 5. svibnja 2014.

Birchermüsli


Maja inspirirana receptom dr. Birchera


Zobene pahuljice s voćem i limunovim sokom počeo je oko 1900. godine svojim pacijentima propisivati dr. Maximilian Bircher-Benner pa su po njemu i dobile ime. U Europi se to jelo populariziralo 60-ih, a recept u originalu ima puno ribanih jabuka, par žlica pahuljica i limunov sok pa se namače preko noći, ali danas postoje brojne verzije - sa svježim voćem, suhim, s orašastim plodovima, s jogurtom..

Pripremite, za jednu porciju:

6 žlica sitnih zobenih pahuljica
4 žlice vode
6 žlica kravljeg ili biljnog mlijeka
sok 1 manjeg ili pola većeg limuna
pola banane
3-4 jagode
2 žlice nasjeckanih badema
steviju ili med


Zobene pahuljice prelijte vodom, mlijekom i limunovim sokom. Dobro promiješajte i po želji dodajte još žlicu-dvije mlijeka. Ako vam je nezgodno cijediti limun i ne paše vam mlijeko, upotrijebite kombinaciju vode i jogurta.




Zasladite stevijom ili s malo meda. Ostavite pahuljice da stoje bar pola sata, ali najbolje bi bilo da ih pripremite navečer i ostavite u hladnjaku preko noći. Ujutro ih izvadite iz hladnjaka, dodajte voće, nasjeckane bademe i poslužite.











Nema komentara :

Objavi komentar