Pripremite:
1 potpuno zreli avokado
1 šalicu leće (ili graška)
vezicu šparoga
pola vezice medvjeđeg luka
nekoliko žlica tostiranih badema
par žlica naribanog pecorina (možete izostaviti)
maslinovo ulje
malo soli
zeleni papar iz salamure
Leću skuhajte u povrtnoj juhi s maslinovim uljem i protisite kroz cjedilo. Pireu od leće dodajte potpuno zreli avokado, medvjeđi luk i bademe. U blenderu sve preradite u homogenu masu. Začinite zelenim paprom iz salamure, dodajte fino naribani pecorino.
Šparoge očistite, drvenasti dio odbacite, a ostatak nasjeckajte. Sredine
šparoga kratko, oko 2 minute, popržite na maslinovom ulju, a vrhove samo
dodajte u vruće šparoge i odmah maknite s vatre.
Šparogama dodajte smjesu od avokada, leće, badema i medvjeđeg luka i
sve još jednom kratko izmiksajte. Ja sam dio šparoga odvojila, da budu vidljivije u namazu. Smjesu možete staviti u staklenke i sve
zatvoreno sterilizirati u vodenoj kupelji.
Napomena:
Sjemenku avokada ne morate bacati. Preko 70% antioksidansa u avokadu nalazi se baš u sjemenki. Oni snižavaju kolesterol, štite od bolesti srca i moždanog udara, sprječavaju nastanak i rast tumora, blagotvorno djeluju na našu kožu..
Sjemenku stavite u vrećicu, istucite batom za meso pa uklonite opnu i sameljite je u blenderu. Taj sadržaj možete stavljati u namaze, glatkiće, salate..
Nema komentara :
Objavi komentar