subota, 5. travnja 2014.

Namaz od avokada, leće i šparoga




Pripremite:

1 potpuno zreli avokado
1 šalicu leće (ili graška)
vezicu šparoga
pola vezice medvjeđeg luka
nekoliko žlica tostiranih badema
par žlica naribanog pecorina (možete izostaviti)
maslinovo ulje
malo soli
zeleni papar iz salamure


Leću skuhajte u povrtnoj juhi s maslinovim uljem i protisite kroz cjedilo. Pireu od leće dodajte potpuno zreli avokado, medvjeđi luk i bademe. U blenderu sve preradite u homogenu masu. Začinite zelenim paprom iz salamure, dodajte fino naribani pecorino.

Šparoge očistite, drvenasti dio odbacite, a ostatak nasjeckajte. Sredine šparoga kratko, oko 2 minute, popržite na maslinovom ulju, a vrhove samo dodajte u vruće šparoge i odmah maknite s vatre. 



Šparogama dodajte smjesu od avokada, leće, badema i medvjeđeg luka i sve još jednom kratko izmiksajte. Ja sam dio šparoga odvojila, da budu vidljivije u namazu.  Smjesu možete staviti u staklenke i sve zatvoreno sterilizirati u vodenoj kupelji. 

Servirala sam na kruhu od bučinog brašna, s poširanim jajima - slabije i jače poširanim.


Napomena:

Sjemenku avokada ne morate bacati. Preko 70% antioksidansa u avokadu nalazi se baš u sjemenki. Oni snižavaju kolesterol, štite od bolesti srca i moždanog udara, sprječavaju nastanak i rast tumora, blagotvorno djeluju na našu kožu..

Sjemenku stavite u vrećicu, istucite batom za meso pa uklonite opnu i sameljite je u blenderu. Taj sadržaj možete stavljati u namaze, glatkiće, salate..







Nema komentara :

Objavi komentar