četvrtak, 3. travnja 2014.

Koprive na kat




Pripremite:

4 lista vučenog tijesta (deblje kore s jajima)
800g kopriva
1 žlica ricotte
mladi češnjak
4-6 jaja
maslinovo ulje
papar
sol


Očistite koprive od debljih stabljika, blanširajte ih nekoliko minuta, ocijedite, obrišite kuhinjskim ručnikom da pokupite višak tekućine. Štapnim mikserom usitnite, ali pazite da ostane malo krupnije, ne želimo dobiti kremu.
 Umiješajte sir, posolite i dodajte malo svježe mljevenog papra.





Listove tijesta narežite na kvadrate stranica 8-10 cm. Zagrijte veću tavu pa listove pecite po 20tak sekundi sa svake strane da dobijte hrskavo tijesto.

Ispecite jaja na oko. Ako možete nabavite posve mala kokošja jaja ili veća režite na pola.




Slažite na tanjure listove tijesta pa na svaki list stavite žlicu pripremljenih kopriva. Prekrijte sljedećim listom. Slažite katove pa na vrh stavite jaje. Posipajte sitno narezanim mladim češnjakom.
Poslužite sa salatom od maslačka.






Nema komentara :

Objavi komentar