subota, 1. veljače 2014.

Čokoladna mousse krema bez jaja


Maja za Zagreb Chocofest

Pripremite:

150ml mlijeka
250ml slatkog vrhnja
250g tamne čokolade sa 70% kakaa


Zagrijte mlijeko i pola količine slatkog vrhnja gotovo do vrenja. (Za LCHF varijantu upotrijebite samo slatko vrhnje. 150ml slatkog vrhnja zagrijte, u njemu otopite čokoladu, a 250ml slatkog vrhnja istucite u šlag.)

Maknite s vatre. Dodajte natrganu čokoladu i dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi.


Istucite ostatak slatkog vrhnja u šlag i lagano umiješajte u čokoladu. Izlijte u čašice, ukrasite po želji i stavite na par sati ili preko noći u hladnjak. 









2 komentara :

  1. Kakva predivna tekstura. :s
    Definitivno SAVRŠENO ! I mousse i fotke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :o Baš mi je drago da ti se sviđa! <3 Hvala! :)


      (Maja)

      Izbriši