Pripremite:
1 paket kora (10ak komada)
100g tamne čokolade
150g maslaca
200g mljevenih oraha ili lješnjaka
50g maslaca
500g šećera
500ml vode
1 neprskani limun
Otopite čokoladu i maslac, umiješajte mljevene orahe. Ako je smjesa pregusta, umiješajte još malo maslaca. Ako je prerijetka, dodajte još malo oraha ili krušnih mrvica.
Uz rub kore rasporedite 2-3 žlice nadjeva, tako da duž kore imate jednaku količinu nadjeva. Zarolajte i takav dugačak, tanki valjak slažite u tepsiju obloženu papirom za pečenje ili namašćenu i posipanu brašnom.
Slažite rolice jednu do druge i zatim ih narežite na veličinu koju želite. Premažite s 50g rastopljenog maslaca i pecite 30 minuta na 180C.
U međuvremenu pripremite agdu. Rastopite 500g šećera u pola litre vode, dodajte 1 narezan limun. Vruće baklava rolice zalijte prohlađenom agdom.
Nema komentara :
Objavi komentar