subota, 15. veljače 2014.

Baklava rolice




Pripremite:

1 paket kora (10ak komada)
100g tamne čokolade
150g maslaca
200g mljevenih oraha ili lješnjaka

50g maslaca
500g šećera
500ml vode
1 neprskani limun


Otopite čokoladu i maslac, umiješajte mljevene orahe. Ako je smjesa pregusta, umiješajte još malo maslaca. Ako je prerijetka, dodajte još malo oraha ili krušnih mrvica.



Uz rub kore rasporedite 2-3 žlice nadjeva, tako da duž kore imate jednaku količinu nadjeva. Zarolajte i takav dugačak, tanki valjak slažite u tepsiju obloženu papirom za pečenje ili namašćenu i posipanu brašnom.




Slažite rolice jednu do druge i zatim ih narežite na veličinu koju želite. Premažite s 50g rastopljenog maslaca i pecite 30 minuta na 180C.

U međuvremenu pripremite agdu. Rastopite 500g šećera u pola litre vode, dodajte 1 narezan limun. Vruće baklava rolice zalijte prohlađenom agdom.






Nema komentara :

Objavi komentar