Maja prema receptu Gordona Ramsayja (Sunday Lunch)
Pripremite, za 6-8 kalupića ili čaša:
600ml slatkog vrhnja
200g bijele čokolade
150ml mlijeka
60g šećera
1 vrećicu želatine
Stavite slatko vrhnje, mlijeko i šećer u posudu debljeg dna, na laganu vatru. Miješajte da se šećer otopi.
Želatinu namočite u posudici s par žlica vode, prema uputi na pakiranju i ostavite da nabubri.
Kada se slatko vrhnje zagrije skoro do vrenja, maknite s vatre, dodajte bijelu čokoladu natrganu na kockice i miješajte da se skroz otopi. Umiješajte želatinu idobro promiješajte. Izlijte u kalupiće ili čaše pa stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.
Ukrasite po želji. Ja sam upotrijebila pekmez od izabele i aronije.
Nema komentara :
Objavi komentar