petak, 27. prosinca 2013.

White chocolate panna cotta - Panna cotta od bijele čokolade

Maja prema receptu Gordona Ramsayja (Sunday Lunch)


Pripremite, za 6-8 kalupića ili čaša:

600ml slatkog vrhnja
200g bijele čokolade
150ml mlijeka
60g šećera
1 vrećicu želatine


Stavite slatko vrhnje, mlijeko i šećer u posudu debljeg dna, na laganu vatru. Miješajte da se šećer otopi.

Želatinu namočite u posudici s par žlica vode, prema uputi na pakiranju i ostavite da nabubri.




Kada se slatko vrhnje zagrije skoro do vrenja, maknite s vatre, dodajte bijelu čokoladu natrganu na kockice i miješajte da se skroz otopi. Umiješajte želatinu idobro promiješajte. Izlijte u kalupiće ili čaše pa stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.

Ukrasite po želji. Ja sam upotrijebila pekmez od izabele i aronije.







Nema komentara :

Objavi komentar