utorak, 10. prosinca 2013.

Roast pork chops with radicchio and apples - Svinjski kotleti s crvenim radičem i jabukama


Maja u suradnji s Fitness.com.hr
prema receptu Gordona Ramsayja (F Word)


 Pripremite:

4 svinjska odreska od po 200g
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
2 žlice maslinovog ulja
3 režnja češnjaka
40g maslaca
3 listića kadulje
100ml Marsale

za prilog:

2 žlice maslinovog ulja
3 čvršće jabuke
1 veću ili 2 manje glavice crvenog radiča
citron timijan
jabučni ocat


Zarežite škarama rub na odrescima, tako da prerežete dio s masnoćom, ali ne i meso! Zagrijte maslinovo ulje, posolite i popaprite odreske s obje strane. Pecite s jedne strane 2-3 minute pa dodajte zgnječene režnjeve češnjaka. Prepecite drugu stranu također 2-3 minute, dodajte pola maslaca i pri kraju listiće kadulje pa žlicom polijevajte meso masnoćom dok se ne ispeče do kraja.




Iz tave izlijte višak masnoće i deglazirajte Marsalom. Reducirajte da dobijete gust i sirupast umak. Ostavite odreske da odmaraju 5-13 minuta i prije serviranja maknite češnjak i kadulju.

U drugoj tavi zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj temperaturi, dodajte oguljene i narezane jabuke pa pirjajte 5 minuta. Lagano miješajte pa zatim dodajte narezani radič. Nakon par minuta dodajte timijan i malo jabučnog octa pa reducirajte 1 minutu na višoj temperaturi. Poslužite s mesom.



Link na YT recept




Nema komentara :

Objavi komentar