ponedjeljak, 18. studenoga 2013.

Stir fried beef with peppers - Stir-fry junetina s paprikom


Maja prema receptu Gordona Ramsayja


Pripremite:

500g nemasne junetine (ili bifteka)
2 režnja češnjaka
komadić đumbira
1 veliku papriku
1 veću mrkvu
1 srednje velik patlidžan
3 mlada luka ili jednu veću glavicu običnog crvenog
1 ljutu crvenu papričicu
lišće korijandra ili peršina
umak od soje
sezamovo ulje
rižin ocat
sol
papar
rižinu ili običnu tjesteninu


Ja sam malo modificirala originalni recept i upotrijebila povrće koje sam imala. Ako nemate sezamovo ulje i rižin ocat, izostavite ga. Umjesto govedine možete upotrijebiti i piletinu.
S obzirom da volim ljuće, upotrijebila sam i Ekstremno ljuti chili sauce.




Meso narežite na trakice i prelijte s 2 žlice umaka od soje, malo sezamovog ulja i prstohvatom soli i papra. Nemojte previše soliti jer je i umak od soje slan. Dodajte zdrobljeni češnjak i naribani đumbir. Dobro promiješajte i ostavite da se marinira dok pripremate i režete povrće na trakice.




Zagrijte wok ili dublju tavu, dodajte malo ulja i protresite tavu da se cijela površina obloži uljem. Dodajte meso i prepecite ga. Procijedite meso, ostavite ga u posudi sa strane. Umak sačuvajte da ga kasnije doradite. Povrće prepecite u woku par minuta. Pred kraj dodajte narezano lišće korijandra ili peršina. Pomiješajte meso i povrće i ostavite sa strane.

U tavu ulijte sokove od mesa, pomiješajte s još malo umaka od soje, sezamovim uljem i rižinim octom. Recducirajte da dobijete sirupasti umak, zatim u wok vratite meso i povrće. Poslužite s rižinom ili običnom tjesteninom.























Nema komentara :

Objavi komentar