Jeka prema receptu Gordona Ramsayja (Best Menus)
Pripremite:
500ml kokošjeg temeljca
4 žlice maslinovog ulja
1 glavicu luka
1 režanj češnjaka
1 žličicu kumina
1 žličicu mljevenog korijandra
11/2 žličicu blagog curryja
10 sjemenki kardamoma
nekoliko listića timijana
200g basmati riže
sol
svježe mljeveni papar
20ak kozica
Zagrijte pećnicu na 200C. Izrežite papir za pečenje tako da dobijete krug s promjerom većim od tave koju ćete stavljati u pećnicu.
Stavite temeljac da uzavri u posudi, a u tavi zagrijte maslinovo ulje. U tavi dinstajte luk, češnjak, začine i timijan. Miješajte na srednje jakoj vatri 2-3 minute pa umiješajte rižu.
Dodajte sol, papar i kratko prepecite rižu. Ulijte temeljac i brzo poslažite kozice po riži. Pokrijte papirom za pečenje.
Tavu stavite u pećnicu i pecite 10-12 minuta dok riža ne omekša.
Link na recept na YT
Nema komentara :
Objavi komentar